Skal man tænke dyr ind i billedet med læder?

17 august 2020
Anders Lundtang Hansen

I gamle dage måtte man udnytte dyrene til fulde, når det gjaldt ens overlevelse som menneske sammen med ens familie.

Man brugte både de firbenede til at høste jorden med, til at slagte som mad – tænk bare på en gris i Danmark: Der er ikke den del af grisen, som man i gamle dage og for den sags skyld også i dag ikke kan bruge til at omdanne til foder – og man kan bruge dem til at ride på med videre.

En af måderne at bruge dyrene til fulde enten som udgangspunkt eller senere, når de har udtjent deres egentlige formål, det er ved at flænse dem og bruge deres pels som beskyttelse mod varmen eller bare som klæde.

Kommer man lidt længere ind, så kan man finde læderet på dyret, som man kan tørre, strække ud, forstærke med videre, så man både kan bruge det som beklædningsgenstand, men også som isolering med videre og til huset, køretøjer med videre.

Med tiden er læderet blevet noget, man både bruger som beklædning for at se pæn ud, men man bruger det også for at udsmykke alt fra interiøret i ens bil til møbler med videre.

Man blærer sig jo ligefrem, hvis man kan præsentere nogle produkter, der er lavet af ægte læder og gerne af nogle dyr, som man ikke bruger så meget, for så er det “ekstra fint”.

Men man kan jo samtidig spørge, om det er en bevægelse, der er nødvendig at følge nu om dage, eller man gør det mere for traditionens skyld?

Nu om dage indtænker man jo meget det med dyrevelfærd, og man kan sige, at flænse og flå dyrene jo ikke er noget, der er godt for dyrene.

Dog kan mange stadig blive enige om, at det altså bare ser virkelig flot ud med læder mange forskellige steder.

Køb læder og lammesking hos Skindhuset.

Flere Nyheder

18. november 2022

Hvad er babyrytmik?