Overlad opgaver med elektricitet til en autoriseret elektriker

13 December 2018
Astrid Pedersen
Overlad opgaver med elektricitet til en autoriseret elektriker

Når de elektriske installationer i dit hjem skal laves om, er det en god idé at alliere sig med en professionel, autoriseret elektriker eller el-installatør. Som hovedregel må du nemlig ikke selv pille ved de faste elinstallationer i din bygning – det er faktisk forbudt ved lov. Med ”faste installationer” menes de ledninger og andre komponenter, som du ikke kan tage med dig, når du forlader ejendommen.

Således er det for eksempel helt okay, at du selv skifter en pære, skulle den være sprunget, eller sætter en ny kontakt på et eksisterende strømudtag, uden at pille inde i selve strømudtaget. Det kan eksempelvis være, at du vil have en pænere kontakt eller måske montere en lysdæmper. Men arbejdet med opførelse af en ny kontakt, eller afvikling af en eksisterende, må kun udføres af en rigtig elektriker.

Hvorfor må jeg ikke selv lave mine elektriske installationer?

Grunden til, at der skal en professionel elektriker, montør eller installatør på banen, når det handler om ændring af dine elektriske installationer, er, at du rent faktisk kan komme til at sætte både dit eget og andre menneskers liv på spil, hvis du selv begynder at fuske. Skulle du slippe helskindet fra selv at lege med den potentielt dødsensfarlige elektricitet, kan du stadig risikere at ødelægge såvel hele ejendommen som andre menneskers liv med dit klamphuggeri.

En fejlagtigt udført elektrisk installation kan have ganske fatale følgevirkninger, som for eksempel elektriske brande. Elektriske brande breder sig via de elektriske systemer i en ejendom, og kan således antænde mange lejligheder i løbet af ingen tid. Hvis du vil være helt sikker på ikke at blive skyld i den slags ulykker, bør du få udført alt el-arbejde af en autoriseret elektriker, som ved hvad han laver.

Du kan finde dygtige og erfarne elektrikere og el-installatører hos din elektriker i Faxe, elektriker firmaet Henrik Frost. Læs mere på henrikfrost.dk

More articles