Hvordan kan du friske dit gulv op?

25 oktober 2021
Steffen Petersen

editorial

Det kan i ny og næ være nødvendigt, at man sørger for at give sit gulv en større omgang, så det ikke ser alt for slidt ud. Men hvad kan du gøre, for at friske dit gulv op? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

Hvis du har trægulv

Har du et trægulv, så vil vi anbefale, at du undersøger om det er muligt at få det slebet. Det er klart den nemmeste måde at friske et trægulv op på, uden det koster alt for mange penge. En slibning af et trægulv koster ikke meget pr. kvadratmeter, og det kan fjerne en hel del skavanker på gulvet. Hvis gulvet er for slidt, så er det ikke sikkert, at det er nok med en slibning. Her vil det være nødvendigt at få det udskiftet. Er du i tvivl hvorvidt du kan få dit gulv slebet, eller om det skal udskiftes, så kan du kontakte en gulvsliber herning, som kan give et input på opgaven.

Gulv der ikke kan slibes

Har ud ikke trægulv, så er chancen for, at man bare kan slibe eller polere det minimal. Her kan det være nødvendigt, at man udskifter gulvet, eller udskifter områder af gulvet. Det kan eksempelvis være, hvis du har et gulvtæppe på i en del af dit hjem, men hvor der er kommet et hul eller en anden skavank i det. Er dette tilfældet, så kan det være aktuelt at få repareret det område hvor hullet er, eller at tage den bedste løsning og få udskiftet hele tæppet. Grunden til, at det er bedre at få skiftet det hele ud i stedet for, at få skiftet små dele af det ud er, at man ved at skifte hele gulvet ud slipper for områder, hvor det ser forkert ud grundet at gulvet måske ikke er helt samme farve, eller andet i den stil.

Flere Nyheder