Hvad man siger flødekartofler til

22 October 2018
Anders Lundtang Hansen
Hvad man siger flødekartofler til

Flødekartofler er en herlig ret, der indeholder nogle af de mest elementære bestanddele og ingredienser, man kender det fra det danske køkken, specielt det gammeldags af slagsen.

Man har den stolte, danske kartoffel, og så er der fløden og tilsat nogle krydderier, som må være at betragte som grundessensen ved en klassisk omgang flødekartofler.

Flødekartofler hører lidt det gamle køkken til, men derfor er retten på ingen måde uddød i sin form, og den bliver varieret fra restaurant til privat hjem i mange forskellige former.

Du kan spice dine kartofler op fra starten, som selvfølgelig er i skiver, udover de krydderier, du tilsætter senere. Så kan du også vælge en flødevariant, der har en lave fedtprocent, hvis du er ude i at være på kur, men stadig har lyst til noget smagholdigt – sådan kan slanke-flødekartofler også være.

Man kan også vælge at supplere en omgang flødekartofler med flere forskellige slags grøntsager i forskellige afarter, såsom porrer eller asparges. Faktisk er det kun fantasien og smagen, der sætter grænsen på den front, og så får man også inkluderet sin ration af daglige grøntsager på den måde.

Generelt er flødekartofler dog ikke en slankeret, men man kan også gavne miljøet ved at lave flødekartofler, der er baseret udelukkende på veganske ingredienser, hvilket kunne være sojamælk i stedet for dyre-fløde.
Den her ret er nemlig let at gøre vegansk og stadig smage godt.

Selv udvalget i de færdiglavede flødekartofler, man køber i butikkerne, enten på køl eller som delikatesse-ret, har også nået et niveau, der er værd at skrive hjem om.

Men angående overskriften til denne artikel, så er det smarte netop ved flødekartofler, at det kan spises til alle slags retter, om man så vælger noget saftigt, rød kød eller fisk; måske som spise til nogle frikadeller eller krebinetter, og hvis man kører hele veganer-tendensen helt ud, så kan man nøjes med flere grøntsager til.

Og så kan flødekartofler selvfølgelig også spises som en hovedret, hvis man føler for det, og eventuelt bare have noget brød dertil.

More articles