Hvad der dog ikke forekommer af glas

22 January 2023
Anders Hansen

Glas er et af de mest alsidige materialer, når det gælder materialer til dagligdags genstande og ting, der findes. Der findes mange forskellige ting af glas, lige fra dekorative genstande som vaser og spejle til funktionelle genstande som vinduer og fade. Der er dog nogle overraskende genstande, som ikke kan fremstilles af glas på grund af videnskabens begrænsninger eller dets egenskaber.

Et eksempel er linser; mens briller kan fremstilles af glas, kræver forstørrelseslinser og teleskoper særlige materialer, der er mere modstandsdygtige end glas, for at kunne modstå de nødvendige forstørrelsesniveauer. På samme måde kræver skudsikre vinduer en kombination af polycarbonatplast med en særlig belægning på begge sider for at yde tilstrækkelig beskyttelse mod skud.

glarmester lyngby

Ikke alt gør sig godt som glas

Møbler er en anden almindelig genstand, som ikke kan fremstilles af glas. Glas er for skrøbeligt til at kunne holde til det daglige slid, der opstår i forbindelse med møbler, så det skal erstattes af hårdere materialer som metal eller træ. Selv når det drejer sig om dekorative genstande som sofaborde, finder du ikke mange glasdesigns på grund af risikoen for brud.

Endelig er kunstneriske skulpturer også begrænset i deres brug af glas. Mens nogle kunstværker inkorporerer små mængder glas for at give ekstra effekt, ville større skulpturer kræve en enorm styrke for at bevare strukturen intakt – noget, som kun metal og sten kan levere.

Alt i alt er glas et vidunderligt materiale til mange forskellige genstande og ting, men der er nogle genstande, der simpelthen ikke kan fremstilles af glas. Specielle genstande som linser, skudsikre vinduer, møbler og skulpturer kræver andre materialer for at få den nødvendige styrke og holdbarhed.

Hvis du skal have forskellige ting derhjemme af glas – og det er der da en stor chance for – så kan en glarmester i Lyngby uden tvivl hjælpe dig med mange af disse sager fra det store til det mindre.

More articles