Forskellig typer af døre

28 januar 2022
Steffen Pedersen

advertorial

Du kan få døre af mange typer og farver til forskellig brug, så hvad skal man vælge og hvor skal det monteres, vi vil i denne artikel dække over nogen af de forskellige døre du kan benytte dig af.

døre

Terrasse dør

I forhold til andre traditionelle døre hvor døren går ind ad, er terrassedøre udadgående, da det er mest væsentligt når man går ud af døren til terrassen at døren ikke fylder indvendigt. Terrassedør giver typisk udsigt ud over haven og er udstyret med ruder så man kan se igennem. Det skal også foregå sådan at glasdelingen ikke skal være i øjenhøjde da det kan være træls, når man vil have udsigt ud over haven. Terrassedøren er typisk installeret på syd siden af huset for at det varme sollys også kommer ind ad vinduerne. Det kan overvejes om man vil have solreducerende glas i sine døre, for det kan nemlig blive meget varmt om sommeren.

Altan dør

Altan døre er næsten ligesom terrasse døre den store forskel er at de også kan være indadgående, grundet at der typisk ikke er så meget plads på en altan og derfor ses det mest at man benytter pladsen indvendigt for at døren ikke tager for meget plads udvendigt. I nogen tilfælde kan det også være en god ide at have smalle dobbeltdøre så dørene er så små som muligt.

Halv døre

Halvdøre er en yderdør hvor dørpladen er fordelt i 2 som typisk kan indstilles til at åbne 1 ad gangen, eller begge på en gang hvis man indstiller den til det. Man kan bruge det til at lufte ud med den øverste del åben, og samtidig holde husdyr eller børn indvendig. En halv dør kan monteres det fleste steder, som facade dør eller terrassedør også som køkkendør. Det kan være du er interesseret i nogle af disse døre, du kan benytte dette link til at få hjælp: klarvinduer.no

Flere Nyheder

18. november 2022

Hvad er babyrytmik?