Flotte og funktionelle yderdøre – find dem online

30 June 2022
Astrid Pedersen

Skal der nye døre i huset? Så bør du se dig godt for, når du vælger – især når det gælder yderdøre.

Hvilke typer yderdøre findes der?

Til kategorien yderdøre hører døre som er monteret i husets facade. Derfor kaldes yderdøre også facadedøre.

Til disse hører selvfølgelig husets hoveddør, som fører gæster og beboere ind i entreen. Men også køkkendøren, kælderdøren og døren til husets bryggers samt terrassedøre og altandøre hører til i afdelingen for yderdøre.

Yderdøre er typisk mere solide og massive i materialet end de døre som er monteret på indersiden af huset. Dette skyldes at yderdørene skal kunne tåle en del mere end de indvendige døre.

Hele året rundt er dørene udsat for svingende temparaturer og luft fugtighed samt diverse vejrlig. Dørene skal kunne tåle såvel bagende varme og solens skarpe uv stråler som bidende frost og hård nedbør. Og dette helst i flere år samtidig med at døren forbliver både flot og funktionel.

image

Når du står for at skulle vælge hoveddør eller måske en ny dør til dit køkken eller kælder, bør du således gå efter en dør som er designet til at kunne holde. Dørens yderside skal være i slidstærkt materiale, så døren kan holde sig pæn trods elementernes rasen.

Samtidig bør dine yderdøre være forsynet med isolerende materiale på indersiden. Så kan du nemlig holde varmen inde og kulden ude. Og døren skal selvfølgelig slutte helt tæt i rammen, sådan at trækvinde undgås.

Vælg de rette altandøre og terrassedøre

Selv om altandøre og terrassedøre fortrinsvis består af glasruder, er det vigtigt at du vælger døre som kan tåle mosten. Dørene bør være indfattet med dobbelt eller tredobbelt isolerede glasruder, således at du minimerer varmetabet via døren. Og ellers gælder de samme regler for altandøre og terrassedøre som der gør for øvrige yderdøre.

Find yderdøre til din bolig hos Klarfönster på klarfonster.se.

More articles