Find din lokale maler i Frederiksværk når boligen skal friskes op

18 marts 2021
Astrid Pedersen

Du kan selvfølgelig godt selv male din bolig indvendig. Der er her ikke tale om arbejde som kræver autoriserede fagpersoner i forbindelse med udførelse. Men du skal være opmærksom på at malerarbejde er temmelig krævende – i hvert fald hvis du ønsker et resultat som er både smukt og langtids holdbart.

Det er ikke nok blot at smøre et par liter maling ud over hver væg. For det første er det ikke alene væggene som skal males hvis det samlede udtryk skal være flot og ensartet. Du kan også male lofterne og det indvendige træværk, det vil sige panelerne, dørkarmene, vinduesrammerne og så videre.

For det andet skal du regne med at sætte mange dage af til det forberende arbejde. Du skal dække gulve og møbler af med plast og pap, og det indvendige træværk samt stik kontakter og strømudtag med malertape. Du skal fjerne gammelt væv eller tapet som muligvis dækker væggene.

Er pudset i god stand skal du lappe huller fra søm eller skruer og udligne diverse ujævnheder ved hjælp af spartelmasse, og dernæst slibe væggene, vaske dem ned, og prime dem med Microdispers. Det kan være nødvendigt med opsætning af filt hvis væggene skal blive pæne og jævne. Og er pudset smuldrende og defekt kan det være du bliver nødt til at foretage en fuldspartling for at opnå det ønskede resultat.

Det betaler sig at hyre en dygtig maler

For det tredje er maling af boligen langt fra nogen gratis omgang – heller ikke når du gør det selv. Foruden maling i de ønskede farver skal du ud og købe udstyr, for eksempel pensler, ruller, spartler, spande, bakker og måske endda en trappestige. Du skal desuden have fat på primer, grunder, lofthvidt og træmaling. Og så kan det pludselig bedre betale sig at hyre en dygtig maler.

Find din lokale maler i Frederiksværk på https://malerkanonen.dk/maler-frederiksvaerk/ 

Flere Nyheder

18. november 2022

Hvad er babyrytmik?