Er det tid til at rydde op i din kælder?

27 april 2022
Steffen Hansen

editorial

Mange mennesker bruger deres kælder som et opbevaringsområde for ting, de ikke længere har brug for eller bruger. Kælderen kan dog hurtigt blive rodet og støvet, hvilket gør det svært at finde tingene, når man har brug for dem. Desuden kan overskydende rod tiltrække skadedyr som f.eks. gnavere og insekter. Hvis du tager dig tid til at rydde op i din kælder regelmæssigt, kan du hjælpe med at forebygge disse problemer.

 

dør

 

Få isoleret din kælder

Kælderen er en af de vigtigste dele af et hus. De kan bruges til opbevaring, til at huse en ekstra fryser og vaskemaskine/tørretumbler, som værksted og endda som ekstra beboelsesrum. Kældre er imidlertid også notorisk kolde og fugtige, hvilket gør det vanskeligt og dyrt at holde dem behagelige. En måde at forbedre komforten i din kælder på er at isolere vægge og loft. Isolering vil hjælpe med at holde den kolde luft ude om vinteren og den kølige luft inde om sommeren.

Desuden vil det også bidrage til at reducere støjforurening fra eksterne kilder. Som følge heraf er isolering af din kælder en god måde at forbedre komforten i dit hjem på, samtidig med at du sparer penge på energiregningen.

Find en stil

Når din gælder er pænt og ren, samt isoleret, kan det være en god idé at overveje om du bør finde en stil til dit rum. Hvis du eventuelt kan skille dig af med resten af de ting, som du muligvis opbevarer der, har du nemlig et ekstra rum, som kan laves om til lige hvad du ønsker. Dette kan f.eks. være et barneværelse, en vinkælder eller et gamerrum.

En ting som mange glemmer, er kælderdøren. Hvis du har gjort en stor indsats ud af at isolere og rydde op i din kælder, bør du også finde en kælderdør som lever op til standarden. Dette kan f.eks. være en dør med glaspaneler, så kælderen ikke forbliver mørk, men i stedet for naturligt lys ned.

Hvis du leder efter inspiration til døre, kan du besøge klarwindows.co.uk.

Flere Nyheder

07. december 2023

Glarmester i Bagsværd