Dyret har godt af at bevæge sig

22 januar 2023
Anders Hansen

Motionering af dit kæledyr giver mange fordele for både dig og din pelsede, fjerklædte eller skællede ven. Ikke alene kan regelmæssig aktivitet hjælpe med at reducere vægtøgning og risikoen for fedmerelaterede sundhedsproblemer, men det hjælper også med at afhjælpe kedsomhed, samtidig med at det giver energiudladning. Ved at forstå de forskellige dyrs behov kan du lave en skræddersyet motionsplan, der holder dem sunde og glade.

For katte og andre små indendørs kæledyr som f.eks. fritter eller gerbiler er moderat daglig leg afgørende for deres velbefindende. Dette bør omfatte interaktivt legetøj som f.eks. fjerstave eller puslespilsfoddere for at holde dem aktive i løbet af dagen. Du kan også indrette et område i dit hjem med kradsetræer, så de kan strække sig ud og få en god træning. Katte elsker også at gå på opdagelse, så overvej at træne dem i at gå i snor, hvis de er et udendørs kæledyr.

Hunde har brug for mere motion end katte og bør tages med ud på regelmæssige gå- og løbeture. Afhængigt af deres race kan hunde have brug for yderligere aktiviteter som f.eks. svømning eller apportering for at holde sig i form og sundt.

dyreklinik

Alle dyr bør bevæge sig

Hvis du opfordrer din hvalp til at tage med dig ud i det fri på vandreture eller ture til stranden, giver det både fysisk og mental stimulering, som er med til at opbygge tillid mellem jer to. Hvis din hund lider af ledsmerter, kan du spørge din dyrlæge om aktiviteter med lav belastning som svømning eller boldjagt, der kan hjælpe med at holde leddene fleksible uden at belaste dem for meget.

Fugle elsker at flyve rundt i åbne områder og kan have gavn af et rummeligt bur med flere siddepinde. Tag din fjerede ven med udenfor for at få frisk luft, og giv ham mulighed for at tage korte flyveture. Hvis du har adgang til en voliere, er det endnu bedre! Fugle har også brug for mental stimulering gennem aktiviteter som at søge føde eller lege med legetøj i deres bur.

Krybdyr er måske ikke de mest aktive dyr, men de har stadig brug for motion. Giv dit krybdyr et stort anlæg fyldt med ting, der fremmer aktivitet og klatring, f.eks. grene eller træstammer. Du kan også placere en opvarmet sten i indhegningen for at give dem noget varmt at ligge på.

Hvis der er problemer med at få kæledyret til at bevæge sig, skal man måske konsultere en dyrlæge Værløse.

Flere Nyheder

07. december 2023

Glarmester i Bagsværd