Billige terrassebrædder – hvilken sort skal du vælge?

14 December 2020
Anne-Mette Hansen

Går du med drømmen om en flot træterrasse? Men er du i tvivl om, hvilken træsort du skal vælge? Der findes rigtig mange sorter, der kan bruges til din terrasse. De varierer i pris og udseende. Du kan læse mere om dem i denne guide.

Træsorter til terrassebrædder

Træsorter findes der rigtig mange af. Vi har samlet et overskueligt overblik over dem, der typisk bruges til at lave terrasser med. Du kan altså finde billige terrassebrædder i alle disse sorter:

Jatoba

Denne sort har en naturlig hårdhed, og den er længe om at tørre ud. Overfladen er glat og har nogle fine strukturer, der rangerer fra det røde til det brune.

Ipe

Denne sort har en virkelig flot glød, og den patinerer på smuk vis over tiden. Farven er mørk og rødbrun. Ipe kaldes også for brasiliansk valnød, og det er en meget formstabil og slidstærk træsort. 

Cumaru

Denne sydamerikanske træsort er slidstærk og formstabil. Nuancerne varierer fra gulbrun til rødbrun. Undersøg gerne om træbrædderne er FSC-certificeret, før du køber dem. 

Trykimprægneret træ

Et ideelt valg til dig, der bygger terrasse. Det imprægnerede træ har en lang holdbarhed og er utrolig modstandsdygtigt overfor al slags vind og vejr. 

Lærketræ

Denne sort er rigtig fin og har et alsidigt look. Det er terrassebrædder, der er prisfornuftige og nemme at vedligeholde. 

Brun imprægneret

Skal din terrasse have et mørkt og smukt udseende? Så skal du vælge de brunimprægnerede terrassebrædder. Det er et populært, holdbart og prisfornuftigt valg. 

Bambus

Er du virkelig miljøorienteret? Og drømmer du om terrassebrædder, der er vedligeholdelsesfrie, utrolig slidstærke og som bare ser smukke ud? Så er bambus dit oplagte valg. 

Guariuba 

Denne sydamerikanske træsort er også smuk til din terrasse. Træet har en rillet overflade, der gør det mere skridfast end typiske glatte terrassebrædder. Farven er til at starte med helt lys gul og skifter til en gylden og rødbrun med tiden. 

More articles