Nogle vil bare helst have den dør på klem

27 June 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er lidt morsomt, at den samme person kan ønske en bestemt dør åben, mens den anden skal være lukket.

Hel konkret drejer det sig om ens barn, som der gerne vil have, at døren til skabet er lukket, fordi man kan være bange for, hvad der gemmer sig derinde, der kommer ud og er efter en, mens man sover.

Børn har en livlig fantasi, så det hjælper ikke for os voksne, at i prøver at tale dem til fornuft, også selvom vi kigger efter i skabet, om der er noget.

Og barnet gammelt nok til at kunne sove for sig selv, så det duer ikke, at det kommer ind og sover hos dig, og du kan heller ikke sove sammen med barnet i sengen, for det kommer til at give en dårlig nats søvn.

Men så er der den anden dør, døren til selve værelset, som barnet så gerne vil have åbnet.

dør

Det er bare bedst, når den her dør er åben

Lyset skal også være tændt i værelset, og det samme skal det ude på gangen.

Det kan måske føles lidt træls til at starte med, at man skal brænde så meget lys af for at barnet kan sove, men man skal lidt se det som en kærlig tiltro til dig som voksen, at der er dig, som barnet vil have fat i, hvis det føler sig utrygt.

Desuden er det smart med den åbne dør, for så føler barnet sig mere tryg, og det kan godt være, at barnet kalder efter dig, eller det kommer ud til dig, mens du slapper af, men så giver det barnet en tro på, at du er der, hvis det skulle blive bange.

Med tiden opdager barnet så, at der ikke er noget at være bange for, og det vokser fra at skulle have døren åben.

More articles