Hygge og stemning med gammeldags pandekager
Skal du finde på en lækker og smagfuld dessert til familien, er gammeldags pandekager et rigtig godt bud. Pandekager er nemme at lave, ingredienserne er billige og til at få fast i, og langt de fleste mennesker kan lide pandekager. Samtidig har du mulighed for at variere dine pandekager med forskelligt fyld, for eksempel flødeis i forskellige smags varianter (vanilje, jordbær, hindbær, chokolade, banan osv.), syltetøj eller marmelade, sukker og citron (en ret lækker kombination, især når det er varmt) eller flødeskum.
Pandekager – nemt, hurtigt, og billigt
Det er super nemt og billigt at bage pandekager. Du skal blot bruge en god pande, æg, mel, mælk, sukker og smør til stegning. Pandekagedejen kan med fordel hvile i køleskabet dagen inden bagning.
Pandekager til flere forskellige formål
Pandekager kan bruges som dessert i hverdagen, som bespisning af gæsterne til en børnefødselsdag, eller måske endda som tilbehør til kødsovs i stedet for pasta. Til fyldte pandekager bruger du en variation over temaet gammeldags pandekager, hvor du undlader at tilsætte sukker. Pandekager med fyld fremstilles på samme måde som gammeldags pandekager, og i stedet for syltetøj, is eller sukker ruller du simpelt hen kødsovs – og evt. revet ost – ind i pandekagerne og stiller dem i ovnen. Et tip til dine fyldte pandekager er at smøre tomat puré på oversiden af de sammenrullede pandekager. Tomat puréen vil størkne ved den høje temperatur, og give ekstra smag til dine pandekager med fyld.
Pandekager til madpakken – et sikkert hit
Hvis alle pandekagerne mod forventning ikke skulle blive spist, er en pandekage i madpakken både lækkert og mættende. Fyldte pandekager med kødsovs kan med fordel pakkes som et helt måltid i sig selv – og gammeldagspandekager, bagt med sukker og vanilje, kan smøres med smør og drysses med sukker. Det smager himmelsk, og pandekagerne kan sagtens spises kolde.