Få hjælp til afvænning med en effektiv alkoholbehandling

15 September 2019
Astrid Pedersen
Få hjælp til afvænning med en effektiv alkoholbehandling

Alkoholisme er en af de mest udbredte former for afhængigheds betinget misbrug i Danmark og i resten af de vestlige lande. Grunden til at alkoholisme vinder så stort indpas, er til dels, at vi lever i en kultur, hvor alkohol og druk er en fast del af vores festkultur og af de sociale traditioner.

Alkohol i form af øl, vin eller spiritus er en fast bestanddel ved en hver festlig begivenhed, og det forventes nærmest, at man som voksent menneske nyder et vist indtag af de våde varer. Der bliver set en smule skævt til alle, som takker nej til et glas eller to ved disse sociale begivenheder – og festens fyldebøtte er som regel også dens midtpunkt, idet det mere er reglen end undtagelsen, at man drikker sig i hegnet til julefrokosten eller til firmaets sommer udflugt såvel som til familiefesten eller middagen med vennerne.

Alkohol – et farligt og afhængigheds skabende stof

En anden del af skylden for det høje antal alkoholikere i Danmark bæres af den lette tilgængelighed, alkoholiske drikke nyder. I et hvert supermarked samt i de fleste kiosker og på stort set alle tankstationer kan du købe øl vand eller spiritus, så længe du er over 15 eller 18 år gammel.

Var alkoholiske drikke blevet introduceret på markedet den dag i dag, var de aldrig blevet tilladt – men på grund af vores kultur og traditioner er alkohol stadig i den fri handel, på trods af stoffets status som et af de mest nedbrydende og afhængigheds skabende rusmidler, der findes.

Hjælp til afvænning og alkoholbehandling

Når først man er blevet afhængig af alkohol i en grad, så man ikke selv kan komme ud af misbruget, er det heldigvis muligt at få hjælp til dette på et behandlingscenter. Behandlingscenter Stien har mange års erfaring med at hjælpe alkoholikere ud af afhængigheden gennem en målrettet og succesfuld behandling af alkoholmisbrug – læs mere på behandlingscenter-stien.dk

More articles