Få Danmarks måske bedste tilbud på gulvafhøvling

28 January 2021
Astrid Pedersen

editorial

Hvis dit trægulv er gået hen og blevet gråt og mat i overfladen, eller der er begyndt at opstå grimme ridser og skrammer, bør du kontakte dit lokale gulvfirma og få et tilbud på en gulvafhøvling eller en gulvafslibning.

Er en gulvafslibning eller en gulvafhøvling den rette løsning?

Når det handler om forskønnende behandling af trægulve findes der grundlæggende to forskellige løsninger: Afslibning eller afhøvling. Selv om de to behandlinger minder en del om hinanden – de fjerner begge den slidte overflade – er der stadig stor forskel på fremgangsmåden.

En gulvafhøvling er langt mere invasiv end en gulvafslibning idet der ved afhøvling fjernes en langt større del af træværkets overflade. Faktisk kan man ved en gulvafhøvling, som foregår ved hjælp af skarpe knive monteret på en valse, skrælle op imod en halv centimeter af træværkets overfalde ad gangen. Dette gør samtidig gulvafhøvling til en lettere risikabel procedure som udelukkende bør foretages af en erfaren gulvmand.

En gulvafslibning er der imod langt mere skånsom af natur. Ved en gulvafslibning fjernes højst i alt et par millimeter af gulvets overflade. Og da dette foregår ved hjælp af sandpapir monteret på en slibe rondel som roterer i det vandrette plan er der langt mindre risiko for skader forbundet med afslibning af gulve.

Kan jeg selv afslibe mine trægulve?

Af samme grund er det også muligt at leje en maskine til afslibning af gulve og selv kaste sig ud i projektet. Dette kan dog ikke anbefales. Du vil stadig kunne opnå det smukkeste resultat af din gulvafslibning hvis du overlader opgaven til en dygtig og erfaren gulvsliber. På den måde er du sikker på at der kun anvendes det nyeste maskinel, og at den gulvmand som udfører din gulvafslibning er forsynet med det rette professionelle håndelag.

Du kan få mere information om behandling af trægulv her.

More articles