Find den rette trampolin til dine børn

27 December 2020
Astrid Pedersen

editorial

Skal ungerne motiveres til mere udendørs leg, og står du og mangler det perfekte incitament? Så kan du med stor fordel anskaffe en have trampolin.

Hvorfor stille en have trampolin op i haven?

Der er mange gode grunde til at investere i en flot have trampolin. Langt de fleste børn elsker at lege på trampolin, med alt hvad der til hører af udfordringer og spændende tricks.

Man bliver aldrig rigtig færdig med en trampolin. Der skal altid indlæres nye serier og trænes nye spring og teknikker. Der er for de lidt større børn en vis mængde prestige i at kunne præstere mere på trampolinen end de jævnaldrende kammerater. Og derfor kan dine børn få mange lyse sommer timer til at gå på den nye have trampolin – hele sommeren igennem, og den næste med.

Leg på trampolin er sundt for børn på rigtig mange måder. Ud over det at barnet får masser af sol lys og frisk luft i løbet af en dags hopperi er trampolin træning samtidig virkelig givende når det handler om barnets udvikling. Den eftergivende overflade udfordrer muskler og nerver, og giver dermed arbejde til balance evnen og koordinations sansen. Barnets kognitive og motoriske færdigheder styrkes idet kommunikationen mellem hjerne og krop vokser gennem denne stimulation. Og så styrkes såvel muskler som knogler gennem den belastning kroppen udsættes for gennem hop og leg.

Kan jeg stille trampolin op i min have?

Før du styrter ud og køber den største have trampolin du kan finde bør du tjekke om det overhovedet er tilladt at opstille frit stående trampoliner i dit kvarter.

Har grundejer foreningen nedlagt forbud imod dette kan du i stedet vælge en trampolin til nedgravning. En sådan er mindst lige så morsom som en fritstående trampolin – og så stjæler den ikke din udsigt. Læs mere om anskaffelse af trampolin på husblog.dk

More articles