Server flødekartofler for dine gæster

04 December 2020
Anne-Mette Hansen

editorial

Mmm.. flødekartofler. Det er lidt af en klassiker. Én de fleste kender og elsker. For hvad er der ikke at elske? Dejlige danske kartofler skåret i skiver. Dækket i fløde. Og med god smag fra løg og krydderier. 

Vil du vide, hvordan du laver de bedste flødekartofler? Læs med her og få også inspiration til, hvad du kan servere dine flødekartofler sammen med. 

Sådan laver du fantastiske flødekartofler

Der skal ikke så meget til for at lave nogle lækre flødekartofler. Du skal bruge få gode råvarer for at kreere den klassiske og utrolig velsmagende ret. 

Det du skal indkøbe, er:

* Kartofler

* Fløde 

* Rosmarin (eller løg)

Kartoflerne må gerne være store. Hvis de er alt for små, kan det tage dig lang tid at skære dem ud i skiver.

Fløden kan ideelt set være piskefløde. Med denne type fløde får du hurtigere en fast og cremet masse.

Hvis du vælger en fløde med lav fedtprocent, så kan det godt tage lidt længere tid i ovnen. De bliver heller ikke lige så cremede og lækre. 

Nogle bruger løg til at give smag til kartoflerne. Men du kan med fordel også bruge rosmarin. Det giver en virkelig lækker smag. 

Du finder en god opskrift her på flødekartofler her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/7437/floedekartofler 

Inspiration til servering af dine flødekartofler

Flødekartofler passer til utrolig mange ting. Uanset hvilket som helst stykke lækkert kød du har i ovnen, så fungerer de bare dertil. 

Kylling – flødekartoflerne matcher kyllingen ret godt, idét kyllingen er knap så tung, som flødekartoflerne kan være. 

Oksekød – hvis du vil droppe saucen til dit lækre stykke kød, giver det god mening at lave flødekartofler. Den lækre flødesauce, kartoflerne er i, fungerer sagtens som sauce til kødet. 

Svinekød – en skøn og dejlig marineret svinemørbrad kræver bare et fad med flødekartofler. 

For at gøre din ret med kød og flødekartofler knap så tung, kan du med fordel servere en frisk salat til. 

More articles