Hvornår har jeg brug for en bogholder – eller for en revisor?

17 marts 2020
Astrid Pedersen
Hvornår har jeg brug for en bogholder – eller for en revisor?

Som mindre virksomhed er det ikke så sandsynligt at du har brug for en revisors ydelser i det daglige. Et eksempel på en virksomheds type, som fint kan klare sig med hjælp fra en bogholder i det daglige, er enkeltmands virksomheden. Driver du således rådgivnings eller konsulent virksomhed – et område, som ikke repræsenterer den helt store omsætning ved salg af varer, og derfor heller ikke har udgifter som er værd at snakke om – kan du komme langt med et godt regnskabs program og en bogholder til at udføre de løbende bogførings opgaver, så som udregning og indberetning af moms.

En gang om året er det dog fornuftigt at få revisoren på banen – og det er når årsregnskabet skal godkendes og påtegnes. Din bogholder vil sørge for at stille regnskabet op, således at det er flot og overskueligt, og så vil revisoren sørge for at gennemgå det og udfærdige en rapport på baggrund heraf. Med et revisor påtegnet årsregnskab har du et stærkt redskab i forhold til banken, hvis du overvejer at optage lån i din firma til eventuel udvidelse heraf, eller over for eventuelle interessenter – og selvfølgelig skattestyrelsen.

De fleste revisor firmaer huser både revisorer og bogholdere, og kan således tilbyde en samlet løsning skræddersyet til din virksomheds behov. Når du overlader håndteringen af regnskabet til en dygtig revisor og en ditto bogholder, kan du næsten med sikkerhed undgå audit fra skat – de frygtede torskegilder. Og så kan du sove roligt om natten, vel vidende at du hverken betaler for meget – eller for lidt – i skat eller moms.

Hvor finder jeg en kompetent revisor?

På Amager finder du Revisionsfirmaet Gutfelt A/S – et kompetent og vel renommeret revisor hus, som kan hjælpe med bogføring og økonomistyring hos alt fra familievirksomheder til aktieselskaber. Du kan læse mere på gutfelt.com

Flere Nyheder

18. november 2022

Hvad er babyrytmik?