Hvornår er man alkoholiker?
Når først eens alkoholforbrug er kommet der ud, hvor man ikke længere kan komme ud af sengen uden at have indtaget et vist kvantum alkohol, er man svært alkoholiseret. På det tidspunkt vil det kræve professionel assistance at komme ud af misbruget – og det vil med stor sandsynlighed allerede have haft ødelæggende virkning på de indre organer og de kognitive evner.
Alkohol er trods alt et relativt potent opløsnings middel – og længere tids uhæmmet indtag kan tilføje kroppen uoprettelig skade, samtidig med at hjernens funktioner nedbrydes. Mange pårørende til alkoholikere oplever tilmed, at den misbrugsramte udvikler deciderede personligheds ændringer, og at vedkommende får svært ved at finde tilbage til den person, han eller hun engang var.
Tegn på begyndende alkoholisme
I et samfund som det danske, hvor det er normalt at feste til man segner – og tilmed drikke alkohol til måltiderne til daglig – er det relativt nemt at udvikle afhængighed af alkoholiske drikke. Især hvis man samtidig har en disposition for afhængighed, og måske gennemlever en krise, eller har været udsat for en livsændrende begivenhed af negativ karakter.
Begynder man at ty til øl, vin eller spiritus for at dulme de tunge og smertefulde tanker, er der ikke langt til et ødelæggende misbrug. Og her er det vigtigt, at du – såfremt du oplever denne situation – skrider til handling, mens du stadig er i stand til det. Du har som alkoholiker for eksempel mulighed for at få hjælp hos et misbrugscenter.
Behandlingscenter Søby Park – dit misbrugscenter til behandling af alkoholisme
Hos Behandlingscenter Søby Park tilbydes hjælp til alkoholikere, som ønsker at komme tilbage på det rette spor. Med effektive behandlinger baseret på Minnesota kuren, kan et ophold på Behandlingscenter Søby Park give dig de rette værktøjer til at slippe ud af afhængigheden, og bygge en alkohol fri tilværelse op igen efter behandlingsforløbet.
Du kan læse mere på behandlingscentersoebypark.dk