Hvad laver en maler i sin fritid?

05 august 2020
Anders Lundtang Hansen

Faktisk sker det en del, at sådan en maler får spørgsmål angående, hvad vedkommende egentlig bruger sin fritid med, og det mener man i relation til selve ens beskæftigelse.

Det hænger også lidt sammen med, at en maler man forstås ud fra mange perspektivforståelser, hvor man ser på det som både en kunstmaler, en fagmaler og en maler, der mest af alt laver opdækningsarbejde af tidligere malerarbejde eller bare ting, der skal dækkes lidt ind.

Nogle malere er derfor måske mere end andre knyttet til deres arbejde og identificerer sig så meget med det, at de dårligt kan lægge det fra sig, når de er færdige med at lave det malerarbejde, de havde sat sig for på dagen.

Det var måske deres drøm at blive maler, om det så var som nævnt kunstmaler eller bare at arbejde som maler udendørs eller indendørs, at de fortsætter med at lave maleraktivitet derhjemme, når de ikke skal lave mere for at få penge for det – men de kan bare ikke lade være med at gøre det.

Så er der jo også andre, der måske havde drømme om andet, men de endte med at blive almindelig maler alligevel, eller de er i en periode, hvor de mangler penge, så de blev maler; de er sendt i aktivering, eller der var bare lige bud efter dem igen, fordi de havde tidligere erfaring med at male.

De ser måske malerarbejdet mere som en beskæftigelse end den store fornøjelse udover det glimtvise med hyggelige kunder og godt vejr nogle dage.

De kunne nok næppe forestille sig at bruge deres tide ved siden af arbejdet på at male – tværtimod vil de måske dårligt nok høre om malerarbejde af nogen art ellers, så de bruger deres fritid på en helt anden hobby eller noget helt andet.

Ellers kan det måske være, at en maler, der laver almindeligt malerarbejde, bruger fritiden på at blive god til kunstnerisk malerarbejde.

Flere Nyheder

18. november 2022

Hvad er babyrytmik?