Skal erstatning- & forsikring altid i retten?
Når man hører om, at man har fået en forsikringssag på nakken, eller at man skal betale en større erstatning enten som privat eller erhverv, så kan man næsten ikke undgå at se en retssal for sig.
For det er jo her, at man på film og TV ser den slags sager blive afgjort, og det er da også ganske korrekt, at det er med den slags sager, at man bliver nødt til at tage den i retten, ofte med vidner, men især med anklager og forsvarer, hvor begge parter har deres advokat som repræsentant.
Men det afhænger jo ofte også om skadens omfang, både når der tales om erstatning og forsikring.
For du har sikkert selv været ude for, at du har lånt noget af en ven, en nabo eller et familiemedlem, og så er det gået i stykker, selvom det ikke var din intention at gøre dette.
Og du kan ikke løbe fra det, og du er også virkelig ked af det og vil gerne erstatte det ved at købe noget tilsvarende eller udbetale, hvad den var værd – hvilket kan blive svært, hvis den ikke længere bliver produceret, eller den havde stor affektionsværdi.
Men pointen er, at man ofte kan finde en løsning på stedet, som alle parter er enige om, uden man skal i retten eller have advokater indover.
Når man så kommer op i større sager, så kan det stadig være, at man angrer, men at stadig ikke er enige om, hvor meget erstatningssagen skal udmærkes til.
Derfor får man advokater indover, der kan hjælpe med den sag, for det handler selvfølgelig i lige så høj grad om beløbet, specielt hvis der ikke er tale om en enkeltstående sag, men at det peger i retning af noget, som er foregået over længere tid.
Og så er der også æren ved at vinde sådan en sag.